life balance facebook életvezetési tanácsadás email
Lifebalance Studió Facebook oldala

Érje el a céljait természetes könnyedséggel

2018. december 13.

Céljaink elérése

 

Érje el a céljait természetes könnyedséggel, lélektréninggel, ahogy a virág kibontja szirmát, ahogy az őzike átszökken a mezőn.

 

Mi ebben segítünk.

Érje el a célját úgy, hogy minden pillanatban megcsodálja az élet apró csodáit. Ne felejtse az őzike sem tudott mindig szökkenni, de születésétől fogva magában hordozta a szökkenés lehetőségét! A pillangó oly csodálatos könnyedséggel repül, de azt is megelőzte egy folyamat, ki kellett jönni a bábból, sőt a repüléshez sok – sok izomnak kell dolgoznia, az nem passzív folyamat.

Látott már versenytáncos párt, amikor könnyeden suhannak a parketten? Persze, mire elérték a könnyed suhanást néhányszor elakadtak, folytatták, újrakezdték. A tánc tanulásának folyamata is élvezetes.

Ön milyen metaforát alkalmaz életére, céljai elérésére? Kérdezhetném azt is milyen hitrendszerei vannak a célokkal kapcsolatosan?

Érdemes megtalálni? Igen.

Mit gondol az életről, a célok eléréséről, a lehetőségekről?

Egy kedves és lelkes ismerősömmel folytatott beszélgetés során ismét megláttam ennek a jelentőségét. Ez befolyásolhatja azt is, hogy mihez keres segítséget.

A hegymászó, aki időről-időre neki indul, a Himalája megmászásának egyre zordabb körülmények közé érkezik. Az élettel teli csodától halad felfelé a nagy hegyen, ahol egyre kevesebb élőlény birkózik meg az egyre nehezebb körülményekkel.

 

Néhány ezer méter felett már csak hó van, a levegő oxigéntartalma igen csekély a feljebb és feljebb lévő táborokban az élet egyre nehezebb, maga a puszta létezés is. Persze a hegymászónak éppen ez a kihívás. Tudta, hogy mivel kell szembenézni és le akarja győzni önmagát, a hegyet, és ki tudja még mit. Elszánt és halad felfelé, miközben ereje csökken.

 

A legsikeresebbek fel is érnek a csúcsra. Gondolt már arra, hogy mi van a csúcson több mint 8 ezer méter magasságban, ahova hihetetlen erőfeszítéssel és kitartással feljut a hegymászó?

 

Nyugodtan merje kimondani. Semmi. Semmi és senki.

Pár perc, amíg megpihen, átéli azt az érzést, hogy megcsinálta, valami olyant tett, amire csak nagyon kevesen képesek. Azután végkimerült állapotában elindul lefelé, újabb erőkifejtés és közben már a következő hegyen vagy ennek a hegynek az újabb megmászásán gondolkodik, hogy ismét átélhesse azt a néhány pillanatot.

A serpa, aki segít neki a cél elérésében, jól ismeri és szereti a hegyet az összes zordságával, nehézségével, élettelenségével együtt. Volt már fent és szívesen mutatja meg másoknak, hogy meg lehet csinálni. Átveszi a hegymászó terheit és minden cselekedetével azon van, hogy enyhítse a körülményeket, amik nem is lennének, ha nem mentek volna oda.

Ön mit gondol a saját életéről? Szeretné, ha rálátna mi az, ami akadályozza?

Életünk metaforáit sok féle képen tehettük magunkévá. Vannak, amikre megtanítottak szüleink, nagyszüleink, tanáraink. Másokat csak megfigyeltük, majd beszéltünk róla, majd újra megfigyeltük egy filmben, vagy könyvekben, vagy más személyeknél és ismét szóbahoztuk és szép lassan, észrevétlenül beépült az életünkbe.

Nem nehéz belátni, hogy az, amit a világról gondolunk, befolyásolja életünket. A természetes könnyedséggel történő változást a figyelem hozza. Segítünk megtenni az első lépéseket, hogy a cél elérése inkább egy szökkenés, suhanás, vagy repülés legyen, illetve bármi más, amit szeretne.

Ahogy az élet játékának a céljainknak sincsenek szabályai és határai. A játéknak pedig egyetlen célja van, hogy közben jól érezzük magunkat.

Szeretettel várjuk lélektréningre és programjainkra.

 

Cimkék: